Aprilli alguse lumesulamine ja soojad ilmad võivad kuu keskel asenduda uue külmalainega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Kui täna on õhusooja veel kuni 8 kraadi, siis järgmise nädala kolmapäevaks ennustavad Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) sünoptikud juba kuni 15 soojakraadi. Päikese abiga võib õhutemperatuur aga juba ka sel nädalal kohati üle 10 soojakraadi kerkida.


EMHI sünoptikute prognooside järgi on aprilli esimesel poolel ülekaalus üksikute sajupäevadega mõõdukalt soojad ilmad, ent kuu keskel või 20. aprilli paiku tasub peljata tõsisemat külmalainet. Uut soojalainet Lõuna-Euroopast on oodata kuu lõpu poole, kui sisemaal võib tulla sooja üle 20 kraadi.



Kokkuvõttes tuleb ilmajaama ennustuse kohaselt alanud aprill tavapärasest soojem. Kuu keskmine õhutemperatuur tuleb normist (+2,4...+4,6 °C – toim) kõrgem.



Talvise lume asendumine kevadiselt palja maaga on viimasel paaril päeval põhjustanud Tartut poolitava Emajõe veetaseme tuntava tõusu. Eile varahommikul oli jõe veetase Atlantise vastas olevas mõõdupunktis 134 sentimeetrit üle mõõdulati. Eriti probleemne olukord oli eile vee äravooluga Ihastes (pildil), kus Kõksi tänava uputust pidid ohjeldama tulema Tartu Veevärgi töötajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles