12 tunni jooksul sajab maha veel kuni 10 sentimeetrit lund

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumi Tallinnas.
Lumi Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

EMHI teatel jätkub täna hommikul ja päeval lumesadu ja tuisk ning 12 tunni jooksul võib maha sadada kuni 10 sentimeetrit lund.

Pärastlõunal tuul veidi nõrgeneb ja saju intensiivsus väheneb. Lõuna-Eestis võib sekka tulla vihma ja seal on jäitekihi tekkimise oht.

EMHI teatas hommikul kell 5.40, et orienteeruv lumekihi kõrguse suurenemine 12 tunni jooksul on ligikaudu 10 sentimeetrit, paiguti võib ulatuda 15 sentimeetrini. Kell 12.25 avaldatud hoiatuse järgi võib 12 tunni jooksul lisanduda Lääne-Eestis 2-5, Ida-Eestis 5-10 sentimeetrit lund.

Enim on lund maha sadanud Lõuna-Eestis. Viljandi lähedal asuv Massumõisa mõõtejaam näitas kell 8 hommikul 27 sentimeetrist lumekihti ning Võrumaal Tuulemäel mõõdeti 26 sentimeetrit. Võrus ja Valgas oli lumekihi paksus 19 sentimeetrit. Seevastu oli lumekihi paksus näiteks Jõhvis vaid 2 sentimeetrit ja Harkus 8 sentimeetrit.

EMHI sünoptik Taimi Paljak rääkis Postimehele, et täna tuleb lund rohkem juurde ida pool ning korralik lumelisa on tulemas ka Lõuna- ja Kesk-Eestis. Harjumaale on oodata kerget lumesadu. Seevastu on Pärnu maakond suuremast lumesajust puutumata jäänud.

Eelolev öö toob lund juurde, kuid tunduvalt vähem. Tuisuoht väheneb ja tuul annab järele.

Laupäeval on pilves selgimistega ilm. Sajab lund, kohati ka tuiskab. Puhub kirde- ja idatuul 3-10, öö hakul põhjarannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on -4 kuni-10 kraadi.

Pühapäeval tuleb valdavalt kerget lund, kuid Paljaku sõnul võivad erandiks olla rannikualad, kus sadu võib muutuda tihedamaks. Üldiselt on vahelduva pilvisusega ilm. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7 m/s. Õhutemperatuur on -8 kuni-15, kohati -18 kuni -20 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles