Veebruarikuu tuleb keskmisest soojem

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine ilm
Talvine ilm Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Veebruarikuu kujuneb tõenäolisemalt keskmisest pisut soojemaks, sagedamini on külmalaineid tõenäoliselt kuu teisel poolel.

Veebruari keskmine temperatuur on tavaliselt -3,3 kuni -7,4 kraadi.

Euroopa lääneosa jääb avatuks Atlandilt tulevatele tsüklonitele, mis toovad kaasa  pehmet ja niisket õhku. Venemaa kohal aga domineerib külm kõrgrõhuala, teatas EMHI oma veebruarikuu prognoosis.

Sellise rõhkkondade seisu korral jõuavad ookeanilt tulevad tsüklonid tihti Läänemere äärde ja jäävad siia tiirlema. Enamasti katab Balti riike tsüklonite idapoolne serv ja valdavaks on kagutuul.

Võrdlemisi tihti sajab lund ja sajuhulgalt võib veebruar keskmisest sajusemaks kujuneda (norm 21..35 mm). Ülekaalus on pilvine taevas ja kerge külm.

Vahetevahel tugevneb kõrgrõhuvöönd, taevas selgineb ja õhutemperatuur võib üürikeseks ka -20 kraadi ümbrusse langeda. Sagedamini on külmalaineid tõenäoliselt kuu teisel poolel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles