Ilmavaatleja: lund sajab veel aprilliski

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähipäevil võtab talv viimast.
Lähipäevil võtab talv viimast. Foto: Andres Ehrenpreis

Ilmavaatleja Margus Arge hinnangul tuleb saabuv pööripäeva-kant kahe külma vahe ja lumesajuga. Kolmapäeval algab küll kevad, aga kuu lõpuni on külmad ilmad ning alles aprillis tuleb sooja.

«Kuu aega tagasi ütlesin, et 20.-21. märtsil tuleb üks lumetorm siiakanti, nüüd ta Euroopas möllab. Ilmajaam ennustab ka kirdetuule tugevnemist ja tuisku, tormiks vist ei lähe, aga lumetuisu teeb ta küll kevade alguse päeval ja järgmisel ka. Aprill tuleb oluliselt soojem, kuigi 7.- 8. aprillil sajab lund,» rääkis Arge ajalehele Meie Maa.

Tema hinnangul oli eelmise aasta ilm 1987. aastaga sarnane, seega peaks tänavune tulema 1988. aasta sarnane. «Detsember oli küll sarnane kõva lume ja külmaga, jaanuar andis aga järele. Kui kevad tuleb 1988. aasta sarnane, siis tookord oli jüripäeval kolmepäevane möll. Hukkus palju väikesi laululinde, loodame, et see tänavu ära jääb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles