Ilmatargad on suve suhtes pigem pessimistlikud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsmaasikad.
Metsmaasikad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ilmatargad ei leia kuidagi ühist keelt, millal talv järele annab ja milline suvi tuleb, pigem ollakse pessimistlikud,  kirjutab neljalt ilmaennustajalt kommentaare küsinud Õhtuleht.

Ilmar Tiismaa pikem prognoos on kõige kurjakuulutavam: «Käädripäev oli ju ilus, päikesepaisteline ja soe. Selle järgi öeldakse, et suvel pane kasukas selga,»  tuletab ta meelde rahvakalendrit.

Ilmatark Arvo Saidla leiab, et ei ole praeguses ilmas midagi ebaharilikku,  kliima on lihtsalt nii palju muutunud, sulavad jäämäed mõjutavad väga palju. «Ilusam suveaeg läheb lihtsalt lühemaks,» hoiatab Saidla. «Ütleme, et suve esimene pool on sibula moodi siiruviiruline.»

«Jääaega vast ei tule. Aga ei ole ju aastakümneid niisugust märtsi olnud nagu praegu,» muigab Indrek Hein, samas rahustades: pikk talv suve edasi ei lükka.

Elmar Kuus ehk Kuuse-taat arvab, et aprill peaks tulema võrdlemisi soe ning mai keskel võib jälle natuke tagasi tõmmata.  Et suvi hea tuleb, selles ilmatark nii kindel pole.  «Juuni peaks olema päikesepaisteline, aga ma kardan, et juuli ja august võivad olla küllaltki vihmased.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles