Raiekohtadesse püstitatakse infosildid

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsaraie.
Metsaraie. Foto: Raigo Pajula.

Harvendus- ja uuendusraie korral peab panema raiekohas nähtavale kohale kogu raietööde teostamise ajaks teabe metsaomaniku, raietööde alustamise ja lõpetamise aja ning raietööde teostaja kohta, seisab valitsusele esitatud metsaseaduse muutmise eelnõus.

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus ütles Postimehele, et muudatuse tegemisel oli eeskujuks ehitusobjektidel sarnase info avalikustamise kohustus.

«Metsa raiumine ei ole anonüümne tegevus, vaid jätab pikaks ajaks jälje maha,» lausus ta. «Metsaseaduse muudatuste läbiv joon on see, et metsas tehtavad tööd ja nende planeerimine muutuksid avalikkuse jaoks rohkem läbipaistvaks, paremini jälgitavaks.»

Ta lisas, et tööde tegija ja ka omaniku kohta teabe avalikustamine raiutava metsatüki servas võimaldab vajadusel koheselt teada anda, kui midagi on valesti, aga annab ka infot selle kohta, kes parasjagu metsa teeb ja millal tööd peavad valmis olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles