Põtrade arvukus ületas mullu soovitud piiri

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Statistikaameti aastaraamatu andmetel on põtrade arvukus järjest kasvav ning ületas 2012. aastal soovitud maksimumpiiri, küttimine aga jääb veidi alla soovitusliku küttimismahu.

Eelmisel aastal kütiti rekordarv metssigu, ka oli möödunud jahihooajal kütitud kährikute arv viimase viie aasta suurim. Väikeulukite arvestuses on tugevasti kahanenud rebaste arvukus, põhjuseks juurdekasvu vähenemine, haiguste levik ja ka viimaste aastate lumerohkete talvede tõttu tekkinud raskused toidu kättesaamisel.

Jahinduses jätkus 2012. aastal aasta varem alanud trend, kus metskitsede arvukuse vähenemine tõi kaasa ilveste arvukuse jätkuva kahanemise, mistõttu on ka nende liikide küttimine vähenenud.

Jahipiirkonna pindala on püsinud stabiilsena, olles 2012. aastal 3,9 miljonit hektarit. Jahimeeste arv, mis 2011. aastal 400 võrra vähenes, kasvas 2012. aastal uuesti 316 võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles