Hobipiltniku foto puhkavast karupojast jõudis National Geographicu veergudele

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karupoja puhkehetk.
Karupoja puhkehetk. Foto: Erik Mandre / erikmandre.planet.ee

Hobi korras loodusfotosid tegeva Erik Mandre pilt puu najal puhkavast karupojast jõudis maailmakuulsa ajakirja National Geographic eesti- ja ingliskeelsetesse väljaannetesse.

«Minu loodusfoto «Karupoja puhkehetk» (mis avaldati National Geographic Eesti 2013. aasta augustinumbris) on nüüdseks avaldatud värskes ajakirja National Geographic ingliskeelses väljaandes (October 2013 125th Anniversary Collector’s Edition),» kirjutas Mandre oma Facebooki seinal. 

«Minule kui looduse hobipiltnikule on kindlasti suur au olla oma tööga esindatud nii NG Eesti kui rahvusvahelise NG kaante vahel,» tunnistas Mandre.

Facebookis palju jagamist leidnud kuulus foto karupojast on pildistatud juulis 2012 Soomes Venemaa piiri äärses põlismetsas Kuhmo lähistel.

«Päike oli loojunud, metsavahel hakkas tasapisi hämarus endast märku andma. Karupoegadel oli vahva õhtupoolik - palju sai mängitud, ringi möllatud ja puu otsa ronitud, nüüd oli neilgi aeg veidi puhata,» kirjeldas Mandre pildile jäädvustatud hetke.

«Seda hetke jäädvustades teadsin, et see on midagi erilist minu karupiltide kogus küll. Pidin pidevalt oma mälukaarti läbi sõeluma, et mittesobivad pildid lisaruumi nimel ära kustutada. Selle protsessi käigus märkasin ma päris mitut jäädvustust, milles nägin erilisust ja see oli kindlalt üks neist,» tunnistas Mandre oma Facebooki seinal.

Erik Mandre looduspilte näeb tema internetilehel http://erikmandre.planet.ee/index.php

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles