Tormituul hakkab pikkamööda vaibuma

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Kui veel varahommikul ulatusid maksimaalsed tuulepuhangud saartel 33 meetrini sekundis, siis praeguseks on hullem möödas ning torm hakkab pikkamööda vaibuma.

Ilmateenistuse valvesünoptik ütles kella 11 ajal Postimehele, et kõige tugevam tuul oli kella ühest seitsmeni hommikul, mil näiteks Roomassaares ja Vilsandil ulatusid tuulepuhangud 33 m/s. Nüüd hakkab tuul tasapisi nõrgenema ning Liivi lahel, Väinamerel ja Läänemere põhjaosas ei ületa maksimaalsed tuulepuhangud enam 22 m/s.

Mandril on kõige tuulisem Võrus, kus puhub tuul puhanguti kuni 23 m/s. Põhjarannikul, aga ka Kihnu saarel ja Saaremaal Sõrves ulatusid maksimaalsed puhangud kuni 22 ning mujal Eestis valdavalt 16–21 m/s.

Täna kihutab tormine osatsüklon Botnia lahelt üle Soome Valge mere suunas. Homme koondub madalrõhkkond Skandinaavia põhjaosa kohale ning Eesti jääb selle lõunaserva. Torm vaibub, tuul on mõõdukas ning puhub läänest ja edelast. Ilm on pisut jahedam, aga ikka vihmahoogudega.

Kolmapäeval on pilves selgimistega ilm, mitmel pool sajab hoovihma. Puhub edela- ja läänetuul 5–12, saartel ja rannikul hommikul puhanguti 15 m/s. Sooja tuleb 8–10 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles