Postimehe rõdule eksinud nahkhiir teeb ajalugu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe toimetuse rõdult leitud nahkhiir.
Postimehe toimetuse rõdult leitud nahkhiir. Foto: Toomas Huik / Postimees

Üleeile Postimehe Tallinna toimetuse rõdult leitud nahkhiir osutus looduskaitse aluseks rändliigiks, mille esindajad pole seni teadaolevalt Eestis talvitunud.

Toimetusega ühendust võtnud nahkhiire-uurija Lauri Lutsar määras looma liigiks hõbe-nahkhiire (Vespertilio murinus) ning ajalooliseks teeb tiivulise leidmise asjaolu, et tegemist on selle liigi esimese talvise leiuga Eestis.

«Tore uudis ja samas ajalooline!» kommenteeris leidu nahkhiireuurija Matti Masing. Talvituva hõbe-nahkhiire leidmine tõstab meil talve veetvate nahkhiireliikide arvu seitsmelt kaheksale, märkis ta.

Hõbe-nahkhiir on rändliik, kes elab Eestis igal aastal maist septembrini. Liigi suvekolooniaid on leitud mitmel pool Ida-Eestis, rände ajal augustis-septembris leitakse teda rannikutel.

Talve veedab hõbe-nahkhiir 1000-2000 km kaugusel lõuna pool. Üksikuid talvituvaid isendeid on Masingu sõnul varem leitud Leningradi oblastis ja viimastel aastatel ka Vilniuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles