Ekspert: lumekoristusega pole aktiivselt tegeletud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääpurikad.
Jääpurikad. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Ehitusekspert Teet Sepaste sõnul on jääpurikaid sel aastal näha rohkem kui eelmisel ning see viitab sellele, et lumekoristusega ei ole aktiivselt tegeletud.

«Praegu paistab, et purikaid on küll tekkinud kiiresti ja rohkem kui eelmine aasta, mis ilmselt viitab ka sellele, et lumekoristusega ei ole nii aktiivselt tegeletud, eelmisel aastal oli see ilmselt põnev, aga sel aastal on see juba vastikult tüütu ja see vist ongi põhjus, miks need purikad on nii kiiresti tekkinud,» selgitas Teet Sepaste «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

Asjatu on loota, et lumi ja purikad katusele jäävad ja kuna lumi tuli sel aastal katustele tuisuna, mis moodustas suured lumekotid ja millest omakorda õige pea purikad saavad, võib purikaohu sel aastal kolmega korrutada.

Ka katus ei pea lõpmatult lumekuhja all vastu. «Katustel peaks puhastama ära lisaks räästapiirkonnale ja korstnapiirkonnale, mis tekitavad purikaid, ka neelud viilkatustel, lamekatustel  tuleb erilist tähelepanu pöörata parapetide piirkonnale ja katusest neelduvatele konstruktsioonidele, mille vastu võivad olla tuisanud hanged,» rääkis Teet Sepaste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles