Nädalavahetusel purunesid mitmed sajuhulga rekordid

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paduvihmast tingitud uputus laupäeval Pirita teel lauluväljaku juures. Pildil on lauluväljaku kõrval elav Sven Selbak.
Paduvihmast tingitud uputus laupäeval Pirita teel lauluväljaku juures. Pildil on lauluväljaku kõrval elav Sven Selbak. Foto: Peeter Langovits

Viimaste päevade sadudega tuli mõnel pool ööpäeva jooksul alla rekordiliselt palju vihmavett.

Tallinn-Harku ilmajaamas mõõdeti 30.juulil sajusummaks 81,4 mm, teatas Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut. Viimase poole sajandi jooksul pole nii suurt ööpäevast sajusummat varem registreeritud – siiani oli ööpäeva suurim sajuhulk  mõõdetud 2004. aastal 29.juulil (78,3 mm).

Tiirikoja ilmajaamas mõõdeti 30.juulil ööpäevaseks sajuhulgaks 73,1 mm. Sarnaselt Tallinn-Harkule pole Tiirikoja ilmajaamas varem nii suurt ööpäevast sajusummat registreeritud. Siiani oli ööpäeva suurim sajuhulk mõõdetud 1987. a. 7.augustil (59,3 mm).

Kolme päeva kokkuvõttes (29.-31- juuli) mõõdeti kõige suurem sajuhulga summa Kundas, kus alla sadas 90,8 mm sademeid. Samas olid sademed ühtlasemalt ära jaotunud kolme päeva peale ning ühelgi päeval ei sadanud alla rohkem kui 49,8 mm sademeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles