Fotod: eestlased püüdsid võimsa haugi

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlaste püütud suur haug
Eestlaste püütud suur haug Foto: Marek Tšernjavski

Eesti kalamehed Endo Banner ja Heiki Sarik püüdsid Soomes Vilppulas 23. augustil 12,22-kilogrammise haugi.

Õngeritva hoidis Banner ja kahv oli usaldatud Sariku kätesse.

Endo Banneri sõnul olid emotsioonid kala kätte saades võimsad.

«Väga võimas tunne oli – pool tundi pärast kala paati saamist veel käed värisesid,» sõnas ta. «Suured järved ja suured kalad. Isiklik rekord ja loodan, et kunagi saan veel suurema, kuid eks näis.»

Banner rõhutas ka, et ilma sõbra abita poleks ta kala tõenäoliselt kätte saanud.

«Seni on suurimad püütud kalad olnud 6-7 kilo,» selgitas ta. «Kala tuli otsa 100 meetri kaugusel paadist ja väsitamisele kulus pool tundi. Hirm oli, et õng või jõhv läheb katki, kuid õnneks pidas vastu.»

Banneri sõnul tundus alguses, et kala võib ehk kaaluda seitsme kilo kanti, kuid mida lähemale ta paadile jõudis, seda enam oli selge, et tegemist on pirakama isendiga.

«Kui ta 20 meetri kaugusel vee peal ära käis, siis oli aru saada, et 10 kilo vähemalt,» meenutas ta.

Kui kala oleks aga minema lipsanud, pidanuks kohalikud juttu niisugusest kalast tõenäoliselt tavaliseks kalamehejutuks, sest kohalike väitel oli järve senine rekord seitse kilo.

«Õnneks olime kolmekesi paadis ja pildid tehtud, kuid kui oleks minema lipsanud, poleks keegi peale meie endi seda lugu uskunud,» ütles Banner.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles