Tuisu tõttu on Tallinna-Tartu maanteel Kose kandis eriti halb nähtavus

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heitlikud ilmastikutingimused sunnivad autojuhte teedel ettevaatlikusele.
Heitlikud ilmastikutingimused sunnivad autojuhte teedel ettevaatlikusele. Foto: Arved Mägi / Virumaa Teataja

Teeolud on muutumas talviseks ning arvestada tuleb libedusega nii põhi -kui kõrvalmaanteedel, Tallinna-Tartu maanteel, eriti Kose kandis on tuisu tõttu nähtavus äärmiselt halb.

Lääne-Eesti saartelt alguse saanud lumesadu on jõudnud mandrile ning peaks laienema kogu Eestis, teatas maanteeinfokeskus.

Sajab Põhja-, Lõuna-, Kesk- ja Lääne-Eestis. Liiklemist häirib kuni 20 m/s puhuv lõuna- ja kagutuul ning sajus piiratud nähtavus.

Tallinna-Tartu maanteel, eriti Kose kandis on tuisu tõttu nähtavus äärmiselt halb, mistõttu soovitab politsei- ja piirivalveamet (PPA) võimalusel kavandatud sõit sellel trassil ära jätta või edasi lükata, teatas ameti pressiesindaja.

Juba teel olijatel soovitatakse valida ohutu sõidukiirus, hoida tavapärasest tunduvalt suuremat pikivahet ning vältida möödasõite.

Pärastlõunal olid põhi- ja suuremate tugimaanteede katted sajupiirkondades libedusetõrjest peamiselt soolalumesegused ja lörtsised, kuid kohati libedad.

Saju jätkudes tuleb aga arvestada nii libeduse tekke kui selle laienemisega. Eriti ettevaatlik tuleks olla ristmikel, kiirusmuuteradadel ja raudteeülesõidukohtadel.

Paremad olid tee- ja ilmaolud hetkel veel Kirde- ja Kagu-Eestis, kus ilm oli sademeteta ja põhimaanteed soolaniisked või kohati kuivad. Teepinna temperatuurid jäid vahemikku +1 kraadist kuni –2 kraadini.

Maanteeamet annab liiklejaile teada, et seoses tormituulega on piiratud kiirust kuni 70 km/h Saare maakonnas Risti-Virtsu-Kuivastu-Kuressaare maanteel Väikese Väina tammil (km 85,5-87,5).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles