Tartumaal jäi tormi kukutatud tellingu alla 20 autot

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäevaks oli häirekeskus saanud 224 väljakutset tormist põhjustatud sündmustele, Tartumaal Tähtvere vallas Märjal kukutas tormituul ehitustellingu otsa 20 autole.

«Enim oli kahjustusi olnud Harjumaal ja Lääne-Virumaal, peamiselt käisid päästjad kõrvaldamas teele ja elektriliinidele kukkunud puid,» rääkis päästeameti pressiesindaja Ivika Aman Postimehele.

Inimesed pole tormi tõttu viga saanud.

Tähtvere vallas kukutas torm ehitustellingu 20 auto peale

Olulisematest sündmustest tõi Aman välja, et täna kell 7.10 teatati häirekeskusele, et Tartu maakonnas Tähtvere vallas Märja alevikus on tugeva tuule tõttu ehitise juures olev telling kukkunud lähedale pargitud sõidukitele. Päästjate saabudes selgus, et tellingute alla jäi 20 autot, mis on saanud erinevad purustusi.

Kell 7.58 teatati häirekeskusele, et Viljandi maakonnas Suure-Jaani vallas on loomalaut kokku varisenud ja osa loomi varingu alla jäänud. Päästemeeskondade sündmuskohale saabudes selgus, et laut mõõtmetega 25 x 20 m on täies ulatuses kokku varisenud ja 64-st loomast 15 varingu alla jäänud. Loomad päästeti 10.16-ks varingu alt, neist 3 olid tõsiselt vigastatud ja hukati loomaarsti poolt.

Kell 8.35 viis tuul Pärnus motokaupluselt katuse (12 x 6 m ulatuses).

Kell 9.17 kukkus puu Viljandis Põhja puiesteel kahe sõiduauto peale.

Kell 9.36  viis tuul Harjumaal Riisiperes majalt katuse. Päästjad vabastasid tee ja piirasid ala, korteriühistu tegeleb probleemiga edasi.

Päästjad: tormikahjude likvideerimine võtab aega

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Peeter Randoja sõnul oli täna keskpäevaks päästjatel Harjumaal 58 ja Tallinnas 35 väljakutset sündmustele, mis olid seotud loodusjõududega ehk tormiga. Tugev tuul murdis puid ja oksi, mis langesid elektriliinidele, autodele ja hoonetele tekitades kahjustusi, samuti rebis lahti plakateid, katusekaiteid ja muid konstruktsioone, mis kandusid maapinnale või jäid ohtlikult rippuma.
 
Päästeamet palub inimestel olla kannatlikud mitte kiireloomuliste väljakutsetega. Seoses suure koormusega teenindatakse kõik sellised sündmused järjekorras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles