Järjekordne kaevandaja kaebas ministeeriumi Nabala tõttu kohtusse

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nabala karstiala lähedale jääv Tuhala nõiakaev.
Nabala karstiala lähedale jääv Tuhala nõiakaev. Foto: Raigo Pajula

Kui kaevandusfirma Paekivitoodete Tehase OÜ nõudis mullu septembris kohtu kaudu keskkonnaministeeriumi käskkirja tühistamist, mis peatas lubjakivi kaevandamislubade menetlemise Nabala karstialal, siis sama nõuab ka AS Riverito.

2011. aasta juunis andis keskkonnaministeeriumi kantsler käskkirja, millega peatati kolme ettevõtte kaevandamislubade menetlus seoses MTÜ Tuhala Looduskeskuse esitatud ettepanekuga Nabala Maastikukaitseala moodustamiseks ja Nabala lubjakivimaardla piirkonnas täiendavate uurimistööde tegemisega.

Septembris pöördus käskkirja tühistamiseks kohtusse Paekivitoodete Tehase OÜ ning esmaspäeval võttis Tallinna Halduskohus menetlusse ka kaevandaja AS Riverito sarnase sisuga kaebuse.

Riverito on seisukohal, et ministeeriumi käskkiri on tühine haldusakt või siis õigusvastane haldusakt, mis tuleb tühistada. Nimelt rikkuvat käskkiri kaebuse esitaja õigusi, kuna kaevandamise loa menetluse täiendav ning tähtajatu peatamine lükkab kaebuse esitaja loa andmise taotluse lahendamise määramatusse aega tulevikus.

Riverito leiab, et ühtlasi peatas ministeerium oma käskkirjaga õigusvastaselt ning ilma mis tahes aluseta käimasoleva keskkonnamõju hindamise menetluse. Riverito on seisukohal, et ministeeriumi kantsleril, kes käskkirja allkirjastas, puudus pädevus selle käskkirja andmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles