Jääteed tänavu ilmselt ei tule

Hanneli Rudi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune jäätee Rohuküla ja Heltermaa vahel.
Mullune jäätee Rohuküla ja Heltermaa vahel. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Tänaseks on üsna suure tõenäosusega selge, et vähemasti mandriga ühendavat jääteed ei tule, seda kinnitavad nii ilmatargad, teemeistrid kui ka sadamajuhid.

«Merevesi on maha jahtumata,» ütles Meie Maale Saaremaa Teede hooldejuht Tõnu Kuldsaar. «Kui vaadata ka venelaste pikaajalist ilmateadet, siis veebruari algul lubab küll kaks nädalat kõvemat külma, kuid seejärel jälle sula. Nii et... Ei usu jääteesse tänavu.»

Ka Saaremaa ilmatargal Margus Argel Sandlast puudub usk jääteesse. «Pole küll päris minu teema, aga kui talv juba nii hiljaks on jäänud, siis ilmselt piisavat jääd ei sünni. 20 kraadi külma peaks olema vähemalt kümme päeva. Seda võib ju tulla, aga usutavasti tuleb ka veebruari algul lund ja tuult, nii et see hakkab jää loomist segama. Kuiva külma aega ma ei näe kuu-kahe prognoosis piisavalt.»

Maanteeameti Kuressaare esindus on üldiselt sama pessimistlik. «Käisin täna hommikul Kuivastus vaatamas, jääd isegi pisut oli,» sõnas hooldeosakonna peaspetsialist Mikk Tuisk. «Kuid seda peaks ikka liiga palju lisanduma.“ Ta lisas, et jäätee tundub hetkel ülimalt kahtlane, jaanuargi on selleks liiga pehme olnud. «Tõsi, kuu lõpus peaks algama suurem külmalaine, eks siis paistab lõplikult. Mine hullu tea...»

Ka tema kolleeg Toomas Magus arvas, et jääteed ei tule tänavu üldse.«Ei mandri ega Hiiumaa vahele. Oleks jaanuari algul kohe külmetama hakanud, oleks veel lootust. Ilmastik on jäätee vastu, tuuled on tugevad, varsti hakkavad hoovused liikuma, päike ilmutab ennast rohkem jne. Ma arvan, et jääteed ei tule isegi juhul, kui miinus 20 valitseks kaks nädalat!»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles