TV3: Võrtsjärve lasti ligi miljon angerjamaimu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angerjamaimud.
Angerjamaimud. Foto: Ain Prostin / Postimees

Täna lasti Võrtsjärve vette 2070 kilo jagu ehk umbes miljon angerjamaimu.

Ellu jääb neist aga vaid 10-20 protsenti, vahendasid «Seitsmesed uudised».

Võrtsjärve limnoloogiajaama juhataja Ain Järvalt ütles aga, et kui teiste liikide kalamaimudest jääks 10-20 protsenti elama, oleks Eesti veekogud kaladest ummistunud. «Loodust arvestades ei ole see karm number,» kinnitas ta, et angerjate puhul on esmapilgul madal maimude ellujäämise protsent tegelikult normaalne.

Tervelt 70 protsenti ellujäänud angerjamaimudest liiguvad Eesti veekogudest Emajõe kaudu tagasi sinna, kust nad pärit on.

Angerjamaimud Eestisse toonud Hollandi firma Valentine Aquaplan juhataja Jacintha Kamer oletas, et kalad pärinevad Mehhiko vetest.

«Ma arvan, et nad sündisid eelmisel aastal kusagil lõunas Mehhiko lähistel ja ujusid väikeste maimudena paari kuuga Golfi hoovusega Prantsusmaale, kus nad kinni püüti,» rääkis ta.

Kuna Võrtsjärve lastud angerjatest lahkub nii suur protsent, langetab riigikogu kutselise angerjapüügi tasusid 350 eurolt sajale eurole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles