Nädala pärast võib tulla kuni 15 kraadi sooja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadveed Tartus.
Kevadveed Tartus. Foto: Sille Annuk

Kui homme on õhusooja veel kuni 8 kraadi, siis järgmise nädala kolmapäevaks ennustavad sünoptikud juba kuni 15 soojakraadi.

Homme ulatub Eestini lõuna poolt kevadpäikest pakkuv kõrgrõhuala. Põhjalaiustel aga jätkavad tsüklonid oma lääne-ida suunalist kulgemist, mistõttu Põhja-Eestis püsib väike sajuvõimalus.

Päikese abiga võib õhutemperatuur järgnevatel päevadel kohati üle 10 soojakraadi kerkida.

Neljapäeval on muutliku pilvisusega peamiselt sajuta ilm. Puhub läänekaare tuul 4 kuni 10 m/s. Õhutemperatuur on +3 kuni +8 °C.

Reedel määrab ilma üle Soome kagu poole liikuv väheaktiivne madalrõhuala. Saju võimalus on öösel suurem Kirde-Eestis. Tuul on läänekaarest. Öösel esineb kohati kerget miinust, päeval päikesepaiste korral võib sisemaal tõusta üle +10°C.

Laupäeval kujuneb Läänemere ümbruses kõrgrõhuala. Tuul on nõrk ja muutlik. Öösel võib kohati kerge miinus esineda, päeval on õhutemperatuur plussis.

Pühapäeval läheneb üle Skandinaavia järgmine nõrk madalrõhulohk ja päeval on kohati vihma võimalus. Õhutemperatuur on plussis, päevaste selgimiste korral võib sisemaal tõusta +13°C.

Esmaspäeval määrab ilma mööda Soomet kagusse liikuva madalrõhuala lõunaserv. Ajuti võib hoovihma tulla. Puhub võrdlemisi tugev läänekaarte tuul. Õhutemperatuur on plussis.

Teisipäeval järgneb läänest kõrgrõhuhari. Sadu taandub itta. Õhutemperatuur on plussis, õhtul võib selge taeva korral miinusesse langeda.

Kolmapäeval võib Venemaal kujuneda stabiilsem kõrgrõhuala. Selle lääneservas algab kogu Põhja –Euroopas soojema õhu juurdevool lõunapoolsetelt laiustelt. Puhub mõõdukas lõunakaarte tuul. Öösel esineb kerge miinus, päeval võib õhutemperatuur paiguti tõusta +15°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles