Alanud nädala teisel poolel läheb külmemaks

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jõgi.
Pärnu jõgi. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Nädala algus on veel suhteliselt soe ja päeva maksimum tuleb selgema ilma korral üle 10°C, nädala teisel poolel läheb külmemaks ja selgete ööde korral võib külma olla -5°C lähedal.

Teisipäeval läheneb Skandinaavialt uus kõrgrõhuala, vahendas EMHI prognoos. Tuul on nõrk, kuid pöördub aeglaselt põhjakaarde. Öösel võib kohati nõrka miinust ette tulla, päevasooja on valdavalt üle 10°C, tuulepealsel rannikul on külmem.

Kolmapäeval määrab ilma Skandinaavia kohal tekkinud kõrgrõhuala lõunaserv. Ajuti võib põhjakaare tuul tugevam olla. Õhutemperatuuri langus haarab Põhja-Eesti.

Neljapäeval on Eesti kohal uue kõrgrõhualaga saabunud külmem õhk. Tuul on muutliku suunaga. Öösel langeb õhutemperatuur valdavalt miinuseni, päeval tõuseb vaid lõunapiiri lähedal kuni +9°C-ni.

Reedel liigub üle Põhja-Skandinaavia madalrõhuala. Selle tagalas laskub Eestini veelgi külmem õhk. Tuul pöördub õhtuks loodesse.

Laupäeval püsib külma õhu juurdevool põhjapoolsetelt laiustelt.

Pühapäeval võib Eesti ületada veel üks madalrõhulohk põhja poolt ning sellega võib kohati kaasneda lörtsisadu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles