Tapetud meteoroloog oli hingelt matkaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esialgne fotorobot kurjategijast.
Esialgne fotorobot kurjategijast. Foto: Politsei

Sünoptik Krista Odakivi oli just tulnud Saaremaalt matkamast ja läks esmaspäeval Tallinnas läbi Snelli pargi tööle, kui kurjategija ta kurikaga surnuks peksis.



Odakivi armastas matkata, rääkisid kolleegid Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudist (EMHI), kes oma nime ei soovinud meenutusele lisada, sest ta oli neile kõigile samasugune kolleeg.



«Ta tuli eelmisel õhtul Saaremaalt mingilt matkajate kokkutulekult ja ma usun, et ta oli kohe heas tujus,» lausus üks.



Odakivi oligi hingelt matkaja, meenutasid kolleegid. Odakivi kutsus ka oma kolleege endaga matkama, näiteks Pakri saartele või Eesti soodesse. Sporti oli naine varemgi teinud, ta tegeles võimlemise ja vist ka tantsimisega, meenutati. «Oli habras, aga väga sitke,» lausus üks.



Odakivi oli Eesti ühest otsast teise läbi rännanud, rääkisid kolleegid. Ent kui võimalus oli, käis naine Punase mere ääres snorgeldamas (toruga ujumas – toim), et merealuse maailmaga tutvuda.



Ning töiseid komandeeringuid ei kartnud naine samuti, vaid käis enne masuaega mitmel pool Euroopas töökoosolekutel seoses ilmaradarite kasutamisega, et ilmaennustusi täpsemaks muuta.



Ilmaradarite ja ilmamudelite kohta kirjutas Odakivi ka Tallinna Tehnikaülikoolis oma magistritööd, mis nüüd jääbki lõpetamata. Tal oli tehnilist taipu, teda huvitasid radarid ja muu taoline, märkisid kolleegid.



«Ta oli väga tore kaaslane. Oli rõõmsa meelega avatud noor inimene,» meenutati teda.



Pärast Eesti Mereakadeemia lõpetamist siirdus Odakivi 1997. aastal meteoroloogina tööle EMHIsse. Ta esines ka meedias tihti ilmaennustustega. Postimehes ilmus tema viimane ilmaennustus 23. novembril ehk samal päeval, mil kurjategija teda ründas.



Politsei uurib mõrvarelva


Uurijad on Tallinna vanalinnas Snelli pargis esmaspäeva varahommikul aset leidnud rünnaku kohta saanud suure hulga vihjeid ning politsei uurib ka sündmuskohalt leitud pesapallikurikat, millega seni tabamata mees oma kaht naisohvrit ründas.



«Plaanime lähipäevadel ka veel ühe fotoroboti koostamist, mida meedia abiga avalikkusele saaks näidata, sest kuigi kurjategija üldkirjeldus on olnud sarnane, on meil tema näojoonte kohta erinevat infot,» ütles Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse komissar Raul Koppelmaa.



Kahe naise jõhker kurikaga peksmine Toompea nõlval Patkuli trepil Snelli tiigi lähedal esmaspäeva hommikul ning ühe naise tülitamine Mustamäel Lepistiku pargis päev hiljem on aga uurijate jaoks siiani täiesti eraldi juhtumid, mida ühendab ainult mehe sarnane kirjeldus. Kurjategija teise ohvri, 33-aastase naise olukord on stabiilne. (PM)

Copy

Märksõnad

Tagasi üles