Järgmine nädal toob pakase ja tuisu

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuisk.
Tuisk. Foto: Postimees.ee lugeja Rakverest

Järgmiseks nädalaks ennustab ilmajaam külma talveilma koos lumesaju ja tuisuga.

Kolmapäeval-neljapäeval püsib kõrgrõhuala ja külmem õhk liigub aeglaselt rannikule ja merele ning neil aladel võib veidi lörtsi või lund sadada, sisemaal on nõrga lume tõenäosus suurem Lõuna-Eestis.

Puhub idakaarte tuul 2-9 m/s. Õhutemperatuur on öösel –3 kuni +2, päeval –1 kuni +3 kraadi.

Reedel-laupäeval tekib uus kõrgrõhukese Skandinaavial ja laieneb Soomele ning Läänemerele. Tuul on nõrk. Ajuti võib esineda selgimisi ja seetõttu õhutemperatuur langeb öösel 0 kuni -5-ni, päeval on –3 kuni +2°kraadi.

Pühapäeval saabub Norra merele aktiivne tsüklon ning liigub aeglaselt kagu poole. Tuul pöördub päeval edelasse. Saju tõenäosus lume, lörtsi ja vihmana suureneb päeva jooksul. Öösel langeb temperatuur 0 kuni -7 kraadini, päeva jooksul tõuseb –3 kuni +3 kraadini.

Esmaspäeval on võimalik, et tsüklon liigub piki merd lõuna poole ega too sulailma mandrile. Tuul pöördub päeval kirdesse ja tugevneb. Sajab lund ja lörtsi. Õhutemperatuur on mandril 0 kuni -5, saartel 0 kuni +3 kraadi.

Teisipäeval jätkab tsüklon liikumist lõuna poole. Põhjalaiustel tekkinud külm kõrgrõhuala liigub tsükloni järel lõuna poole ning põhjustab tugevat kirdetuult.

Öösel sajab lund ja tuiskab. Päeval sadu lakkab, õhtuks taevas selgineb ning võib oodata järsku õhutemperatuuri langust sisemaal –15 kuni -18 kraadini, rannikul ja saartel -10 kraadini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles