Õhtul suletakse Haapsalu-Noarootsi jäätee

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiatav märk jäätee alguses.
Hoiatav märk jäätee alguses. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Täna kuni kella 17.30ni on avatud Haapsalu-Noarootsi jäätee.

Haapsalu-Noarootsi 3 km pikkune jäätee on mõeldud sõidukitele, mille tegelik mass on kuni 2,5 tonni, vahendas maanteeinfokeskus.

Jäätee kulgeb Haapsalust Sadama tänav 30 Noarootsi Österby sadamasse.

Maanteeamet meenutab autojuhtidele, et jääteele minnes tuleb kaasa võtta mobiiltelefon, tutvuda jääteel liiklemise korraga, mis on kirja pandud trassi algus- ja
lõpp-punkti ülesseatud teabetahvlitel ning trassil ilmnevatest liiklustakistustest teatamiseks märkida üles teabetahvlil olev infonumber. Operatiivinfot kõikide avatud jääteede kohta saab maanteeinfokeskuse lühinumbrilt 1510.

Igal hommikul kontrollitakse jääteede seisukorda. Muutuvate ilma- ja jääolude korral võidakse need liiklemiseks sulgeda. Eluohtlik on kasutada mitteametlikke jääteid.

Pärastlõunal olid põhi -ja suuremate tugimaanteede katted libedusetõrjest valdavalt soolaniisked. Kohati, seda peamiselt ristmikel, laiendustel ja teede telgjoonel oli ka vähest soolalumesegu ja libedust. Libedad ja lumised on kõrvalmaanteed.

Ilm oli muutliku pilvisusega ja suuremate sademeteta. Vähest lund sadas Võru maakonnas. Teepinna temperatuurid jäid vahemikku -2 kuni -5 kraadini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles