Tänane lumi maapinnale pidama ei jää

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Meie talu hiljaks jäänud lumememm.» Pildistatud 20. aprillil Koksveres. Foto Sakala lumememmefotode konkursilt.
«Meie talu hiljaks jäänud lumememm.» Pildistatud 20. aprillil Koksveres. Foto Sakala lumememmefotode konkursilt. Foto: Eleri Roosman

Täna hommikul mitmes Eesti paigas sadanud lumi sulab maapinnal kiiresti.

Täna hommikul kell seitse alanud lumesadu muutis Otepää ja selle ümbruse paari tunniga jälle talviselt valgeks. Lumesajus läksid hommikul tööle ka Tartu inimesed, Tallinnas hakkasid esimesed lumeräitsakad langema kella poole 11 ajal.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi andmetel on nõrk lumesadu praegu ka Kesk-Eestis.

«Hommikupoole on tõesti nii madal õhutemperatuur ja paarisaja meetri kõrgusel olevates pilvedes on praegu puhtalt miinuskraadid, nii et lumesajus pole midagi imelikku,» märkis EMHI ilmaprognooside osakonna juhataja Merike Merilain. «Nii et päev läbi on võimalus lörtsisajuks, sest natuke õhutemperatuur küll tõuseb, Kagu-Eestis kuni 7 kraadini, aga rannikul jääb vaid 2-4 kraadi piiresse.

Praegu näitab radaripilt segamini lörtsi ja vihma Lõuna-Eestis, ka põhjarannikul on suurem sajupilv, mis ulatubki Tallinnasse, laiguti on ka üle Kesk-Eesti pilved. Merilaini sõnul laussadu siiski pole.

Mõnel pool tuleb sadu vihmana, mõnel pool lumena, kuid maapinnal sulab see igal juhul kiiresti. «Nii et päris lõokesetalve ei tule,» kinnitas Merilain.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles