Inspektsioon algatas Pärnu kalade huku asjus uurimise

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surnud kalad Vallikäärus.
Surnud kalad Vallikäärus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Keskkonnainspektsioon alustas uurimist, kas Pärnu Vallikraavi kalade huku juhtumi puhul rikkus mõni osapooltest seadust.

Juhtunut selgitatakse jätkuvalt asjaolude kokkulangemisega: talvine ummuksissejäämine, ootamatu soojalaine ja äike, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Keskonnainspektsioonile ei anna siiski rahu asjaolu, et juhtunule pöörati vajalikku tähelepanu alles siis, kui vesi oli surnud kaladega paksult kaetud ja nii algatatigi väärteomenetlus.

Keskkonnainspektsiooni peadirektor Peeter Volkov ütles, et märgid sellest, et Vallikääru elukeskkond on kõlbmatuks muutunud, pidid olema juba enne kalade massilise suremise avastamist, kuid sellest ei teavitanud keskkonnainspektsiooni kumbki osapool.

«Neid osapooli on nüüd vaja kontrollida, kas nende tegevus on olnud seaduspärane ja mis sellest järeldada võiks,» ütles Volkov.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles