Päästeamet soovitab lähipäevil tormi ajal tuppa jääda

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormituuled on Eestit tänavu korduvalt räsinud, fotol augustikuine kahju Tartus.
Tormituuled on Eestit tänavu korduvalt räsinud, fotol augustikuine kahju Tartus. Foto: Andres Ehrenpreis

Kuna ilmajaama andmetel on täna õhtul kogu Eestis oodata tugevat tuult ja vihmasadu, soovitab päästeamet tormi ajal vältida väljas liikumist ning palub teatada suurematest purustustest ja teele langenud puudest hädaabinumbril 112.


Täna tugevneb põhja- ja kirdetuul puhanguti kuni 24 meetrini sekundis, püsides kuni reedeni. Tuulega võib hoonetele, teedele, elektriliinidele langeda puid ning esineda pikemaajalisi elektrikatkestusi.

Päästeamet soovitab tugeva tuule ajal jääda siseruumidesse, sulgeda uksed ja aknad ning korjata õuest kokku lenduvad esemed ja lahtine mööbel.

Samuti tuleks sõidukeid mitte parkida suuremate puude alla. Maha langenud elektriliinidest tuleb hoida eemale ja teatada neist Eesti Energiale.

Võimalike elektrikatkestuste puhuks soovitab päästeamet laadida mobiiltelefonid ja kui majapidamise joogivee saamine sõltub elektrist, varuda aegsasti vett.

Suurematest tuulega tekkinud  purustustest  ja õnnetustest tuleb teatada hädaabinumbril 112. Infot tormi tõttu tekkinud takistustest sõiduteedel saab maanteeinfo numbrilt 1510. Elektrikatkestustest tuleb teatada Eesti Energia rikketelefonile 1343.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles