Sel nädalal püsib korralik hilissügisene ilm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügis Toomemäel
Sügis Toomemäel Foto: Margus Ansu

Sel nädalal valitseb Eestis tavapärane hilissügisene ilm – kesknädal on veidi sajusem ja tuulisem, kuid nädalalõpus saabuv kõrgrõhkkond toob jälle kuivema ja rahulikuma ilma.

«Nädala keskpaik on ilmselt sajusem, kuid täna-homme tibutab vaid pisut selle ebamäärase madalrõhulohu tõttu,» ütles EMHI ilmaprognooside osakonna juht Merike Merilain, et erilist vihmanädalat ette näha pole.

Nädala esimesel poolel on ilm suurema sajuta ja normilähedase õhutemperatuuriga, 3-5 kraadi.

«Kolmapäeva hilisõhtul jõuab saarte ja läänerannikuni sadu. Põhiline on neljapäevane öö, kui Norra merele saabub tõsine Atlandi tsüklon, mis toob tugeva tuule, meil prognoosis on iiliti 15-20 meetrit sekundis puhuv tuul,» sõnas Merilain. Ka reedel ka veel tsükloni lohk Eesti kohal, kuid see võib tuua veel vaid nõrka sadu.

«Edasi peaks laupäeval-pühapäeval tekkima uus kõrgrõhkkond, mis annab meile taas kuivema ilma.» Eriti palju jahedamaks see ilma tema sõnul siiski ei tee, kuid öiste miinustemperatuuridega tuleb siiski arvestada.

Pärast läänetsükloni läbimurdu nädala keskel toob nädalavahetusel uus kõrgrõhuala kuivema ja öise miinustemperatuuriga ilma.

Pühapäeval liigub tekkinud kõrgrõhuala Venemaa kohale, selle lääneservas püsib sajuta ilm. Puhub võrdlemisi tugev kagutuul. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +3, päeval +2 kuni +6 kraadi.

Ka järgmine nädal algab kuiva ilmaga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles