Järgmine nädal toob krõbeda külma

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Tuleval nädalal on oodata krõbedat külma, esmaspäeva öösel langeb õhutemperatuur 20 miinuskraadini ning teisipäeval võib tulla lausa 23 kraadi külma.

«Külm ilm püsib kindlasti kuni 4. detsembrini,» rääkis Postimees.ee’le Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi (EMHI) valvesünoptik Nadežda Pavlova. Kõige külmem ilm on teisipäeval Kirde-Eestis, mil temperatuur langeb 23 miinuskraadini. Esmaspäeva öösel võib tulla 20 miinuskraadi.

Homme sajab nõrka lund. Põhjakaare tuul nõrgeneb. Külma on 5..8, selgimiste korral võib temperatuur öösel langeda -11..-12ºC-ni.

Laupäeval jääme nõrgeneva madalrõhkkonna ja tugevneva kõrgrõhkkonna piirimaile. Siin-seal sajab veel veidi lund. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -7..-13ºC, päeval -5..-11ºC.

Pühapäeval ulatub juba kõrgrõhuala serv Eestini, kuid püsib veel nõrkade lumehoogude võimalus. Põhja- ja kirdetuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -9..-15, päeval -5..-10ºC.

Esmaspäevast alates on kõrgrõhuala tugevnemas, pilvisus hõreneb ja nõrga lume võimalus on vaid rannikualadel. Lisandub väga külma õhku ja selgineva taeva all on oodata õhutemperatuuri märgatavat langust. Öösiti on külma -14..-20, päeval -10..-15ºC. Pole välistatud, et üksikutes kohtades võivad termomeetri näidud veel paar kraadi madalamad olla. Tuulepealsel rannikul on õhutemperatuur seevastu märksa kõrgem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles