Kõige käredam pakane paugub Ida- ja Lõuna-Eestis

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kõige külmem oli möödunud ööl ja hommikul Ida- ja Lõuna-Eestis, kus miinuskraade mõõdeti kuni 33,4.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) teatel oli öösel ja hommikul miinimumtemperatuur valdavalt -25...-33 kraadi. Kõige külmem oli Jõhvis, kus mõõdeti 33,4 °C külma. Selle näiduga sündis selle talve külmarekord.

EMHI ilmavaatluskaardi andmetel oli hommikul kell 7 kõige külmem koht Eestis Põlvamaal Värska vallas, kus külma mõõdeti 33,1 °C. Palju ei jäänud miinuskraadide poolest maha ka Ida-Virumaa temperatuurid, kus mõõdeti 29,7 kuni 32,6 °C külma. Võrus  näpistab inimesi 30,8-kraadine külm. Ka Jõgeva on traditsiooniliselt külmakraadide poolest esirinnas 30,5 miinuskraadiga.

Tallinnas mõõdeti kell 7 hommikul 24,7, Tartus aga 26,8 °C külma.

Kõige vähem kimbutab pakane Saaremaal: Sõrve poolsaare tipus mõõdeti 15,7, Kuressaares aga 17,9 °C külma.

Täna on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub ida- ja kirdetuul 1-7, saartel kuni 10 m/s. Külma on 14..20°C.

Vastu laupäeva ja pühapäeva langeb miinimumtemperatuur mitmel pool -30...-35kraadini. Kõige madalam on õhutemperatuur tõenäoliselt Ida- ja Lääne-Virumaal, Jõgevamaal, Põlvamaal ning Võrumaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles