Viimaks üle kümne kraadi tõusnud temperatuur lähipäevil taas langeb

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luik naudib päikeseloojangut ning mõnusalt soojendavaid viimaseid päikesekiiri.
Luik naudib päikeseloojangut ning mõnusalt soojendavaid viimaseid päikesekiiri. Foto: Urmo Parts

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi sünoptiku Merike Merilaini sõnul võib temperatuur täna Kagu-Eestis tõusta kuni 14 kraadini. Nii sooja ilma pole tänavu veel olnud ning lähipäevil temperatuur taas veidi langeb.

Lõuna-Eestis tõusis temperatuur üle kümne kraadi juba laupäeval, mil Valgas näitas termomeeter 10,4 kraadi. Pühapäeval oli Valgas ja Võrus 12,4 kraadi sooja.

Saabuval ööl aga liigub üle Eesti külm front, mis peaks tooma vihma, kuid homme päeval on Merilaini sõnul suure tõenäosusega siiski sajuta ilm ja on lootust ka päikesepaistele. «Seepärast pole ilma vähest külmenemist eriti tunda ja päev võib tunduda päris kevadine, kuigi maksimum üle 10 kraadi ei tõuse,» lisas ta.

Edaspidised ööpäevad on Merilaini sõnul märksa jahedamad, sajused ja tuulised ning neljapäeval võib loodetuul rannikul ulatuda suisa kuni 20 m/s.

Kolmapäeval läheneb lääne poolt uus madalrõhulohk ning sellega seotud vihmad liiguvad öösel läänest itta, päeval sajab vaid kohati vähest vihma. Puhub lõuna- ja edelatuul. Öösel on -1..+3, päeval +3..+8 kraadi.

Neljapäeval toob sajuse ilma uus osatsüklon, mis tekib Skandinaavia kohal ja liigub üle Põhjalahe Põhja-Soome peale. Öösel tugevneb edelatuul, päeval pöördub tuul läände ja loodesse, tuuleiilid võivad rannikul küündida kuni 20 m/s. Öösel on temperatuur +1...+4, päeval +4...+9 kraadi.

Reedel püsib tsükloni tagalas külmema õhu juurdevool loodest ning tuuleiilid on ajuti jätkuvalt tugevad. Öösel sajab peamiselt lörtsi, päeval kohati vihma või lörtsi. Öösel on +1..+3, päeval +4...+9 kraadi.

Laupäeval kaugeneb tsüklon Venemaale ja Lääne-Euroopas tugevneva kõrgrõhuala hari laieneb Skandinaaviale. Loode- ja põhjatuul tugevneb ning esineb ka üksikuid sajuhoogusid. Öösel on -2...+2, päeval +3...+8 kraadi.

Pühapäeval laieneb kõrgrõhuhari üle Läänemere Balti riikide kohale ning sadusid pole esialgu ette näha. Öösel puhub tugev loodetuul, päeval tuul nõrgeneb ja pöördub läände ning edelasse. Öösel on -1...+3, päeval 4...10 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles