Juuni tuleb tavalisest soojem

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvi Pärnu rannas.
Suvi Pärnu rannas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi prognoosi kohaselt tuleb alanud kuu tavalisest soojem.

Ilmaprognooside osakonna juhataja Merike Merilain ütles Postimees.ee’le, et juuni esimene nädal saab tänu kõrgrõhualale kuiv olema, edaspidi muutub ilm aga ebapüsivaks. «Kord tugevneb kõrgrõhuala Eestist ida, siis jälle lääne pool,» selgitas ta.

Aegajalt saabub kas lõuna või  ida poolt subtroopiline õhumass, mis kergitab õhutemperatuuri maksimumid 25 kraadist kõrgemale.

Kuna jääme sageli vahetuvate soojemate ja külmemate õhumasside kokkupuutealale, siis on sagedased hoo-  ja äikesevihmad.

Sademete ootus on Merilaini sõnul väga ebaühtlane, mis tähendab, et mõnes kohas on oodata palju vihma, teises aga võib-olla üldse mitte. Kokkuvõttes peaks sademete hulk normilähedaseks jääma (norm 33-67 mm).

Kuu keskmine õhutemperatuur kujuneb prognoosi kohaselt tavalisest kõrgemaks (norm 13,0-15,6 kraadi). Näiteks täna on ööpäeva keskmine temperatuur pea 10 kraadi võrra normist kõrgem, ütles Merilain. Juba homme on aga oodata ilmamuutust, mis rannikul palavuse taganema paneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles