Tugev tuul räsis mitmel pool Eestis elektriliine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmmel teele kukkunud valgusti post
Nõmmel teele kukkunud valgusti post Foto: Mihkel Maripuu

Tallinnas möllanud kõva tuul võttis maha poste ja lennutas plakateid, mitmel pool Eestis räsisid tuuleiilid aga elektriliine, jättes tuhanded majapidamised elektrita.

Jaotusvõrgu pressiesindaja Kristjan Hamburg rääkis Postimees.ee'le, et kõige enam on voolukatkestusi Harjumaal ja Lääne Virumaal, aga ka Jõgevamaal, samuti Rapla ja Pärnumaal.

Tema sõnul on vooluta 3000-4000 majapidamist üle Eesti ning kogu aeg käib töö, et tarbijaile elektrivool võimalikult kiiresti taastada.

Õhtu algul kukkus Nõmme Keskuse juures tugeva tuule tõttu maha valgusfoor. Põhja prefektuuri pressiesindaja Pärtel-Peeter Pere ütles Postimees.ee'le, et praeguseks on Päästeamet õnnetuse likvideerinud ja olukord on jälle normaalne.

Pere lisas, et kurja ilma tõttu tasub olla tähelepanelik ka Õismäel, Haabersti ringi juures, sest seal lebab keset teed üks suur reklaamplakat.

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Ants Raava sõnul said päästjaid täna õhtul kümmekond väljakutset. Peamiselt selleks, et kõrvaldada tormiga teedele langenud puid, oksi või katuseplekke.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) sünoptik ütles Postimees.ee’le, et tugev tuul öö poole vaibub ning tuule tugevnemist on jälle oodata hommikutundidel.

Ta kinnitas, et õhtul käis Tallinnast üle tugeva tuulega külm front, mis hetkel on Ida-Eestis.

Öö hakul sajab EMHI prognoosi järgi Ida-Eestis vihma, uus sajuala jõuab saartele peale keskööd ja levib edasi mandrile.

Puhub lõuna- ja peamiselt edelatuul 8-13, rannikul kuni 18, öö hakul ja vastu hommikut saartel ja rannikul puhanguti 20-24 m/s.

Elektririkete infotelefoni andmetel puudus elekter mitmel pool Eestis.

Pimedus valitses Harjumaal Aegviidu, Kose, Kernu, Kuusalu, Jõelähtme, Anija, Rae, Laulasmaa ja Keelva vallas ning Türisalu piirkonnas.

Rakvere lähistel puudus elekter Vinnis, Laekveres, Rägaveres ja Kullaru külas. Samuti olid pimeduses Mäetaguse valla elanikud.

Saaremaal polnud elektrit Pihtla vallas ning Hariduse tänaval Kuressaares.

Raplamaal võttis tuul elektri Märjamaa, Kehtna, Kaiu, Raikküla ja Rapla valla elanikelt.

Katkestusi esines veel Vändra vallas, Pärnumaal ja Jõgeva vallas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles