Elektrita on juba üle 33 500 majapidamise

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliinid.
Elektriliinid. Foto: Mihkel Maripuu

Kell kaheks õhtul oli elektrita üle Eesti 33 500 Eesti Energia kliendist majapidamist ja ettevõtet, mis on võrreldes kella neljase seisuga 1500 klienti rohkem.

Andmed ei puuduta Läänemaad ja Viimsit, kus elektrivõrgu teenust pakub Fortum ning Narva linna ja selle ümbrust, kus võrguteenuse pakkuja on VKG Elektrivõrk, rõhutas Eesti Energia pressiesindaja.

Kõige enam oli elektrikatkestusi Harjumaal, ligi 10 000, Lääne-Virumaal ligi 7 000 ning Viljandimaal 3500. Kella kaheksaks oli tugev tuul levinud ka Lääne-Eesti saartele ning rikkeid on ka Hiiumaal ja Saaremaal.

Öösel ja tugeva tuulega rikketöid praktiliselt teha ei saa. Seega jääb enamuse rikete kõrvaldamine homsele päevale.

Päeva jooksul on olnud rikete parandamine samuti oluliselt raskendatud, kuna nähtavus on olnud ülimalt halb ning ligipääsetavus rikkekohtadele paksu lume tõttu väga keeruline ka selleks ettenähtud spetsiaaltehnikaga.

Kuna ilmaprognoos näitab tormi vaibumist alles homse päeva jooksul, võib  elektririkkeid öösel veelgi juurde tulla.

Eesti Energia soovitab veelgi enamateks elektrikatkestusteks valmistuda ning varuda patareisid ja vett, kelle veevarustus sõltub elektrivoolust. Samuti soovitame laadida mobiiletelefonide akud, et elektrikatkestuse korral oleks võimalus sidet pidada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles