Hundid rüüstavad Metskülas lambakarja

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hunt
Hunt Foto: Elmo Riig

Ida-Virumaal, Metskülas elav lambakasvataja paneb jahimeestele süüks, et nood hunte vaos ei suuda hoida, mistap tema 180-pealine kari poolteise aastaga poole väiksemaks on kahanenud, kirjutab Põhjarannik.

Kaks ja pool aastat tagasi Metskülla elama asunud Andrus Aameri sõnul pole jahimehed neile antud ülesandega hakkama saanud: «Eelmisel aastal peeti mäe all aju, samal ajal murdis hunt mäe peal lauda juures lamba. Mäealune on hundijälgi täis, aga jahimehed millegipärast ühtegi kätte ei saa. Septembris anti neile hundi laskmiseks koguni eriluba - ei midagi,» ei ole jahimehed tema hinnangul hundijahist eriti huvitatud.

Kiikla jahisektsiooni esimees Rein Kriisk pole selle väitega päri: «Oleme talle öelnud, et kui jälgi näeb, helistagu kohe meile, aga tema helistab alles siis, kui murtud looma leiab. See kuu aega, kui meil luba oli, käisime pidevalt väljas - mitte ühtegi hunti ei olnud. Sel ajal ei murtud ühtegi lammast ka. Hunt on kaval, tunneb ära, kui mehed väljas on, ja hoiab eemale,» ütles Kriisk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles