Varsti saab Noarootsist Haapsallu jääteed pidi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätee umbkaudne trass
Jäätee umbkaudne trass Foto: kaart.postimees.ee

Kui tõeline talveilm kestab, siis võib hiljemalt laupäeval sõita Haapsalust Noarootsi jääteed pidi, ka Vormsile võib ilmselt sel talvel jääd mööda pääseda.


Krõbedad talveilmad on Haapsalu Tagalahe korralikult kaanetanud ning teedemehed tegelevad jäätee trassi mõõdistamise ja kavandamisega, teatab ERR uudised.

«Hetkel on veel mõned sentimeetrid puudu, aga töö käib praegu selle nimel, et riigihanget läbi viia ja uurime jääpaksusi, et ohutut kohta leida,» rääkis Lääne teedekeskuse juhtivspetsialist Urmas Robam.

Noarootsi jäätee rajamine ja korrashoid läheb maksma umbes 100 000 krooni, selle jaoks riigilt eraldi raha ei saada, vaid see võetakse teede suvise korrashoiu arvelt.

Noarootsi ja ka Nõva kandi elanikule teeb jäätee Haapsalus käimise umbes 35 kilomeetri võrra lühemaks.

Samuti pole võimatu, et jäätee avatakse peagi ka Vormsi saarele, Hiiumaa ja mandri vahel oli meri veel eelmisel nädalal lahti ning seda jääteed ei pruugi tänavu tullagi.

Viimati oli korralik jäätee Haapsalu ja Noarootsi vahel üleeelmisel talvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles