Merikotkad on muutnud oma käitumist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merikotkas.
Merikotkas. Foto: Tallinna loomaaed.

Merikotkad, kes oma suurusele vaatamata on arad linnud, on Soome rannikul õppinud kalurite ja kalastajate käest talvel toidulisa saama.


Naantali lähistel on nähtud kuuest kotkast koosnevat parve sikutimehi valvamas. Kohaliku kaluri sõnul on ta näinud korraga isegi 19 merikotkast, kes ilmuvad välja iga kord, kui ta oma võrguaude juurde läheb, lootes jääle jäetud prügikalad endale saada, vahendasid

ERR Uudised

Turun Sanomat.

«Kõik piirkonnas liikuvad linnud ei pesitse tingimata siin,» rääkis Naantali loodusfotograaf ja Maailma Looduse Fondi (WWF) merikotka töörühma Päris-Soome piirkonna vabatahtlik Aarni Nummila. Tema sõnul tuleb sinna linde talvituma põhja poolt Rootsist ja Norrast, aga ka Laadoga ünbrusest Karjalast ja Eestist.

Nummila arvates on võimalik merikotkaste abiga piirata kormoranide arvukuse kasvu, korraldades kotkaste lisasöötmist kormoranide pesitsussaarte lähedal. Rootsis Stockholmi saarestikus on nad kormoranid juba oma toidulauale lisanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles